Bevar Finnheia

Publisert av: tromsosv Publisert: 21. august 2024
Oppdatert: 21. august 2024
Lesetid: ca. 2 min

Kommunestyrerepresentant Matias Kjerstad mener at vi må ta vare på Finnheia. Det er bra for folk som er glad i friluftsliv og for genereasjonene som kommer etter oss.

Jeg vil ikke at noen få folk med masse penger skal ta fra oss Finneheia. Mange Tromsøværinger har tatt sine første skritt på barneski på Finnheia og grunnen til at området er så mye brukt vinter og sommer er at det er lett å komme seg hit.

Dersom Arctic Center med alpinanlegg, hotell, parkering og 400 hytter blir bygd, vil mange tape mulighetene naturen og friluftslivet gir. Å få bruke naturen gjør oss glad i naturen. Det er masse myr på Finnheia og myra er viktig fordi myra lagrer karbon. Planter som dør i myra synker ned i vannet og danner dype lag torv. Å ødelegge myra øker klimagassutslippene og skader jorda for generasjonene som kommer etter oss. Arctic Center et prosjekt som har møtt motstand i 40 år.

Verken friluftsfolk, turistnæringa, reindrifta eller folk som bor her trenger Arctic Center. Flertallet i kommunestyret stemte ja til alpinanlegget og nei til hyttelandsbyen i 2020, men utbygger gir seg aldri og det skal heller ikke vi. Utbygger vil nå ha dispensasjon fra detaljreguleringa til alpinanlegget. I høst skal Kommune- og byutviklingsutvalget der jeg er valgt inn for SV bestemme.

Jeg håper du vil engasjere deg for at Tromsøsamfunnet skal ta gode valg sammen. Vi trenger ikke å skade friluftslivet og jorda for generasjonene som kommer etter oss.