Jeg heter Sigrid Bjørnhaug Hammer og jeg er varaordfører i Tromsø. Jeg er født og oppvokst i Tromsø og på Kvaløysletta – men i dag bor jeg i leilighet på Tromsøya med samboeren min. Jeg har en bachelorgrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse – og har så vidt begynt på masteren, som jeg planlegger å fullføre når jeg får mulighet. Jeg synes det er artig å prøve meg på nye oppgaver, og har tidligere jobbet blant annet som studentambassadør på UiT, som selger på Tilbords, som musikkanmelder i iTromsø og har hatt sommerjobber i både barnehage og på sykehjem.
Jeg ble valgt inn i kommunestyret som 18-åring i 2019, og var de første fire årene fast medlem av og etter hvert nestleder i hovedutvalget for miljø, klima og samferdsel. Fra 2023 er jeg i tillegg til å være varaordfører, medlem av formannskapet og leder av likestillingsutvalget. Jeg leder også styringsgruppa for Tromsø Europeisk Ungdomshovedstad 2026.
Jeg meldte meg inn i Sosialistisk ungdom høsten 2017, etter at Stortingsvalget hadde provosert fram det sterke engasjementet mitt for LoVeSe-saken. Jeg valgte SU og SV fordi vi er det eneste partiet som ser viktigheten av både å kjempe mot sosial ulikhet, og mot klimakrisa.
Som lokalpolitiker er jeg spesielt opptatt av hvordan vi lokalt kan bidra til å redusere verdens klimagassutslipp. Arealpolitikken er et viktig virkemiddel for at vi skal greie å nå bærekrafts- og klimamålene. Det betyr at vi må planlegge for å bo tettere, slik at vi kan ha effektive kollektivsystemer og gjøre det enklere og sikrere å gå eller sykle dit vi skal. Men om vi skal lykkes med det, må vi ha politikere som evner å arbeide for kvalitet i byggeprosjektene – herunder inkludering, gode bomiljø og byrom og varierte boligtyper. Dette inkluderer også kampen for nærnaturen, som Tromsømarka, Finnheia og byfjæra – som er viktige rekreasjonsområder som alle kan ha glede av.
Jeg er vokst opp i idrettsmiljøet og gjennom ungdomsårene har jeg vært aktiv også i kulturmiljøet i Tromsø. Som ihuga TIL-supporter, topptur- og langrennsentusiast og som ivrig konsert- og festivalgjenger, er jeg svært opptatt av idretten og kulturens rolle i en god og attraktiv by. Spesielt som ungdom, er det alfa omega at kommunen velger å satse på gode, felles arenaer som byens unge kan benytte seg av. Tvibit, Grab, betongparken i sentrum og ung kulturrabatt er eksempler på det. Det er satsninger som SV har gjort, og vil fortsette å gjøre. Gjennom Tromsø som Europeisk ungdomshovedstad i 2026, håper jeg på varige effekter og endringer som kan bidra til å gjøre Tromsø til en enda kulere ungdomsby.
Sjekk ut mine kontoer på sosiale medier!