Sigrid Bjørnhaug Hammer

Bli bedre kjent med meg!

Alder: 22 år

Bosted: Oppvokst på Kvaløysletta, bor nå i Workinnmarka

Jobb: Studerer samfunnsplanlegging, jobber som ambassadør for UiT og som tilkallingsvikar på Tilbords.

Fritidsinteresser: Jeg har vokst opp i skimiljøet på Kvaløysletta, og satset langrenn fram til jeg var ferdig på videregående. Jeg elsker å være ute i friluft, være seg på langrennsski, fjellturer eller i fjæra. På fritida liker jeg også å gå på konserter og festivaler – og drømmen er å en dag få se Taylor Swift live. På sommeren og i påska liker jeg å fiske. I 2021 dro jeg en 2 kg sjøørret da jeg dorget fra familiehytta på Steinkjer, men til min store skuffelse fikk min far en på 2,8 i fjor. Planen for sommerferien i år er derfor å ta over ledelsen.

Funfact om meg selv: Jeg er litt over gjennomsnittet glad i strikking. Så langt i år har jeg strikket i hvert fall ni ulike plagg til meg selv eller i gave til andre.

Jeg heter Sigrid Bjørnhaug Hammer og jeg er SVs varaordførerkandidat i Tromsø. Jeg er født og oppvokst i Tromsø og på Kvaløysletta – men i dag bor jeg i leilighet på Tromsøya med samboeren min. Jeg har i vår fullført en bachelorgrad i samfunnsplanlegging og kulturforståelse – og planlegger å gå videre til mastergradsutdanninga denne høsten. I tillegg til studier og politikken jobber jeg som studentambassadør på UiT og som tilkallingsvikar på Tilbords på Jekta.

De siste fire årene har jeg vært fast medlem av kommunestyret i Tromsø, i hovedutvalget for miljø, klima og samferdsel der jeg er nestleder, og i likestillingsutvalget. Jeg meldte meg inn i Sosialistisk ungdom høsten 2017, etter at Stortingsvalget hadde provosert fram det sterke engasjementet mitt for LoVeSe-saken. Jeg valgte SU og SV fordi vi er det eneste partiet som ser viktigheten av både å kjempe mot sosial ulikhet, og mot klimakrisa. 

Arealpolitikken er et viktig virkemiddel for at vi skal greie å nå bærekrafts- og klimamålene

Som lokalpolitiker er jeg spesielt opptatt av hvordan vi lokalt kan bidra til å redusere verdens klimagassutslipp. Arealpolitikken er et viktig virkemiddel for at vi skal greie å nå bærekrafts- og klimamålene. Det betyr at vi må planlegge for å bo tettere, slik at vi kan ha effektive kollektivsystemer og gjøre det enklere og sikrere å gå eller sykle dit vi skal. Men om vi skal lykkes med det, må vi ha politikere som evner å arbeide for kvalitet i byggeprosjektene – herunder inkludering, gode bomiljø og byrom og varierte boligtyper. Dette inkluderer også kampen for nærnaturen, som Tromsømarka, Finnheia og byfjæra – som er viktige rekreasjonsområder som alle kan ha glede av.

Jeg er vokst opp i idrettsmiljøet og gjennom ungdomsårene har jeg vært aktiv også i kulturmiljøet i Tromsø. Som ihuga TIL-supporter, topptur- og langrennsentusiast og som ivrig konsert- og festivalgjenger, er jeg svært opptatt av idretten og kulturens rolle i en god og attraktiv by. Spesielt som ungdom, er det alfa omega at kommunen velger å satse på gode, felles arenaer som byens unge kan benytte seg av. Tvibit, Grab, den kommende betongparken i sentrum og ung kulturrabatt er eksempler på det. Det er satsninger som SV har gjort, og vil fortsette å gjøre.

Sjekk ut mine kontoer på sosiale medier!